Liefde voor het vak en voor elkaar

Over Joey & Jody

Zenith is een restaurant met een klein en gezellig team waar mensen niet werken voor elkaar maar met elkaar. Een werkplek waar gezelligheid aanwezig is wanneer het kan en er focus is wanneer het moet.

 

Vakkennis en liefde voor de gastronomie. iedereen wat dit met ons deelt is welkom in ons team. Wij doen het echt samen met elkaar. Hier is geen zwarte of witte brigade, hier is het wij.

Jubileum

5 jaar bestaan van Zenith

Vijf jaar geleden namen Joey en Jody een sprong in het diepe en verwezenlijkten ze hun individuele droom: het openen van Restaurant Zenith. Wat ooit begon als een persoonlijke ambitie, groeide uit tot een geliefde ontmoetingsplek waar smaak en passie samenkomen.

 

 

Met een scherp oog voor kwaliteit en een hart dat klopt voor gastvrijheid, hebben Joey en Jody Zenith omgevormd tot een culinair pareltje waar bezoekers keer op keer verrast worden door innovatieve gerechten en een warme sfeer.

 

De start van Zenith was bijzonder, maar ook zwaar. Op 1 oktober openden ze met trots de deuren van hun restaurant, vol enthousiasme en plannen voor de toekomst. Echter, slechts 10 werk dagen later, op 14 oktober, moesten ze vanwege de coronamaatregelen alweer sluiten. Wat volgde waren tien uitzichtloze maanden waarin het onzeker was of Zenith ooit weer open zou gaan. Bovendien hadden Joey en Jody aanvankelijk geen recht op steun, wat het financiële plaatje extra zwaar maakte. Achteraf bleek dit moeilijke begin paradoxaal genoeg juist hun redding: het dwong hen om van nul naar honderd te gaan, creatief en veerkrachtig te zijn, en sterker terug te komen dan ooit.

 

Wat Zenith echter écht bijzonder maakt, is de rijke geschiedenis die Joey en Jody met zich meedragen. Joey’s opa kwam oorspronkelijk uit Indonesië en werkte als kok op de boot, een reis die hem uiteindelijk naar Nederland bracht. Deze afkomst heeft een diepe invloed gehad op Joey’s culinaire inspiratie en de smaken die Zenith zo uniek maken.

 

Joey erfde van zijn opa een verzameling oude kookboeken, waaronder zijn allereerste Indonesische kookboek in het Nederlands, dat wij met trots meenamen in onze recente fotoshoot. Naast dat exemplaar heeft Joey ook meerdere kookboeken in het Maleis, die onmiskenbaar bijdragen aan de authentieke en diverse smaken die Zenith zo bijzonder maken.

 

Aan de andere kant is Jody’s familiegeschiedenis even indrukwekkend. Haar oma kwam op vierjarige leeftijd samen met haar ouders, broers en zussen naar Nederland, uitgenodigd via een brief van het koningshuis. Deze bijzondere migratieverhaal laat zien hoe vastberadenheid en hoop generaties lang vormgeven aan het leven en de ambities van Joey en Jody.

 

Daarnaast herbergt Zenith een bijzondere symboliek: boven de deur hangt een traditionele Indonesische padi, een offergave van Joey’s oom, die deze op zijn beurt kreeg van Joey’s opa. Met deze padi is Zenith officieel ingewijd. Het verhaal gaat dat iedereen die onder deze padi doorloopt gezegend wordt met welvaart, geluk en voorspoed, een bijzondere zegen die de sfeer van het restaurant extra betekenis geeft.

 

De geschiedenis van hun voorouders heeft niet alleen hun levens gevormd, maar ook een onuitwisbare afdruk achtergelaten in het DNA van Restaurant Zenith. Het is deze mix van culturen, verhalen en passies die Zenith tot meer maakt dan een restaurant, het is een plek waar verleden en heden samenkomen in iedere smaak, ieder gerecht en elke gastvrijheidservaring.

 

Met trots kijken wij terug op de afgelopen vijf jaar en blijven wij ons bij Zenith voortdurend ontwikkelen, zowel in gastvrijheid als in het creëren van nieuwe smaken. Daarnaast zetten we ons in om de ambiance van ons restaurant mee te laten groeien met onze visie. Zenith is nog lang niet waar we willen zijn, en onze gasten zijn altijd welkom om deze reis samen met ons mee te beleven. We verheugen ons op wat de toekomst ons brengt.

Joey Stinissen

Over Joey

Joey, chef-kok afkomstig uit Almelo, Overijssel. Hij werd op jonge leeftijd al aangestoken met een voorliefde voor de keuken door zijn opa. Al van kinds af aan wist Joey dat dit zijn roeping was, gasten blij maken met de lekkerste gerechten.

 

Joey heeft ervaring opgedaan bij gerenommeerde topzaken waaronder restaurant de Swarte ruijter* in Holten, Pure C** in Cadzand-bad, Librije’s zusje** in Zwolle & restaurant Joelia* in Rotterdam en dit in combinatie met een studie aan de Cas Spijkers Academie in Twente. Joey is in 2019 genomineerd als één van de 10 talentvolle jonge chefs van Gault&Millau.

 

Nu is Joey’s ultieme droom werkelijkheid geworden. Een eigen restaurant, geniet! 

Jody De widt

Over Jody

Jody, gastvrouw afkomstig uit Hengelo, Overijssel. Zij heeft haar passie ontdekt door haar allereerste bijbaan. Vanuit haar bijbaan ging het snel en begon het te kriebelen. Een blanco pagina die zelf geschreven is.

Ze heeft haar passie op zeer jonge leeftijd verder ontwikkeld door ervaring op te doen bij gerenommeerde topzaken zoals Restaurant de Wanne* in Ootmarsum, Landhuishotel de Bloemenbeek* in de Lutte, Restaurant de Swarte ruijter* in Holten, Restaurant de Leest*** in Vaassen & Restaurant de Nederlanden* in Vreeland. Dit in combinatie met verschillende opleidingen waarmee ze zich onderscheidt wist ze de titel horeca talent 2014 te behalen. Nu komt eindelijk haar grootste droom uit. Een nieuw hoofdstuk, haar eigen restaurant!

Het pad van Joey & Jody kruisten voor het eerst bij de Swarte Ruijter waar hun liefde voor elkaar is ontstaan. Sindsdien is hun individuele droom één geworden.

Joey & Jody bundelen hun voorliefde voor de gastronomie, om zo u als gast het middelpunt te laten zijn van Restaurant Zenith.

Wees welkom en ervaar het zelf!